BEST OF 2017 – îngijirea feței

The english version of this article can be found here.

Am auzit despre produsele coreene de îngrijire a pielii de ceva vreme deja, dar mereu m-am simțit pierdută când am vrut să încerc ceva de la ei. Dar anul 2017 a fost anul în care am început să sap pe Internet și am descoperit efectele deosebite ale rutinei coreene.

Voi menționa produsele în ordinea în care le folosesc în rutina mea și, de asemenea, când le folosesc (seara sau dimineața). Veți observa că nu am o cremă de față pe această listă și asta pentru că nu am găsit una care să mă impresioneze cu adevărat anul acesta.

Tip de piele: normală cu zona T uleioasă + melsama în jurul ochilor (problemă apărută aproximativ acum 2 ani).

IMG_3773

L’Occitane Immortelle Huile Demaquillante – [seara] – Nu pot spune ca este uleiul de curățare perfect pentru mine, dar este unul dintre cele mai bune. Mi se pare la fel de bun ca și The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil, dacă nu chiar puțin mai bun. L’Occitane nu îmi face vederea încețoșată, în timp ce TBS o făcea din când în când. În general, uleiul de curățare L’Occitane este bun pentru îndepărtarea machiajului feței și al ochilor și îl recomand cu încredere, dar în 2018 probabil că voi încerca să mai caut și alte produse asemănatoare.

Missha Near Skin pH Balancing Cleansing Foam – [seara] – este un gel (care se transformă în spumă) de curățare pe care îl folosesc întotdeauna după ulei. Are pH 5,5 și nu-mi usucă pielea, dar fața mi se simte curată și împrospătată după utilizare.

Bioderma Crealine H2O (Sensibio H2O) – [dimineața & seara] – un produs nelipsit din rutina mea de mai bine de 2 ani deja. Apa micelară o folosesc după ce termin primii 2 pași, pentru a mă asigura că nu mai am deloc produs pe față. După Bioderma, îmi spăl fața cu apă și, în sfârșit, am terminat cu partea de curățare a feței. Dimineața folosesc doar apa micelară și apoi apă de la robinet pentru a înlătura toate produsele de îngrijire și sebumul.

Mențiune: Balea Erfrischendes Waschgel – este destul de asemănătoare cu spuma de curățare de la Missha, dar cu un miros mai puternic.

IMG_3775

Avene Eau Thermal – [dimineața & seara] – folosesc această apă termală de ani de zile. Am încercat și altele de la Ivatherm, Vichy etc dar pentru mine nimic nu se simte la fel de plăcut pe piele precum Avene. Imediat după cei 3 pași de curățare, folosesc apa termală pe care o tamponez apoi cu un prosop de hârtie.

Dear Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop – [seara] – am comandat acest produs prin luna octombrie și deja sunt convinsă că este exact ce căutam. N-am avut iritații, coșuri sau mâncărimi de când îl folosesc. Îl păstrez în cutie, într-un loc uscat, deoarece vitamina C este extrem de instabilă atunci când vine vorba de mediul umed, însorit și cald (cel mai bine ar fi să-l păstrați în frigider). Produsul în sine se simte puțin uleios, dar chiar și așa, este primul produs care-mi atinge fața imediat după curățare și apă termală. Nu hidratează sau nu lasă un film pe piele. Se absoarbe complet aproape instant. De când am început să-l folosesc, fața mea arată mult mai strălucitoare, mai luminată și mai uniformă ca ton al pielii (așa că melasma mea este mai puțin vizibilă).

Missha Time Revolution Night Repair Borabit Ampoule [seara] – acest produs este de fapt un serum. O mulțime de oameni spun că este un dupe după Estee Lauder Advanced Night Repair, dar n-am încercat niciodată E.L. așa că nu pot spune nimic despre partea aceasta. Ce pot spune, însă, este că văd o mare diferență când îl folosesc. Dimineața, pielea mea este mult mai “grăsuță” (plump), iar ridurile mici pe care le am pe față (frunte și linii de zâmbet) practic dispar. N-am pățit să-mi apară coșuri sau iritații atunci când folosesc acest serum. Mirosul este foarte blând. Nu imi amintesc dacă parfumul se afla pe lista ingredientelor, dar nu cred ca pielea sensibilă ar avea probleme cu acest produs.

IMG_3777

Kiehl’s Creamy Eye Treatmeant with Avocado – [seara] – acum câțiva ani, această cremă de ochi era peste tot pe bloguri și Youtube. Dacă ai zona ochilor foarte uscată, cred că ai putea încerca acest produs. Dar am un lucru negativ de menționat: această cremă de ochi, din când în când, îmi provoacă milia (umflături mici în zona ochilor). Dispar într-o zi sau două, dar trebuie să fiu atentă. De obicei, o folosesc seara, iar dimineața folosesc fie o cremă de ochi mai ușoară, fie pur și simplu crema de față.

Missha Time Revolution The First Treatment Essence Intensive Moist – [dimineața & seara] – da, știu că o esență ar trebui utilizată ca prim pas în rutina de îngrijire a pielii, dar pentru mine nu este cazul. Dacă o folosesc ca prim pas, îmi va provoca mici coșuri roșii sub piele. Dar dacă o adaug la crema de noapte, nu am această problemă și încă mai pot vedea efectele sale frumoase, bine-cunoscute. Îmi face pielea mult mai luminoasă și mai fină. Chiar pot vedea o diferență între zilele în care o folosesc și când nu. Deci, chiar și cu micile inconvenientele, văd acest produs ca un best buy în 2017.

Missha All Around Safe Block Essence Sun SPF45/PA+++/ MISSHA All Around Safe Block Essence Sun Milk SPF50+/PA+++ – [dimineața ] – în acest an m-am îndrăgostit de sunblock-urile coreene. Nu lasă urme albe, nici senzație lipicioasă, nu usucă pielea, oferă protecție bună împotriva razelor UVA și UVB, iar machiajul se așează foarte bine peste aceste sunblock-uri. Îmi plac ambele produse pe care le-am scris menționat mai sus. SPF45 este un pic mai vâscos și mai hidratant, iar SPF50 este mai bun atunci când este mai cald afară. Voi continua sa le cumpăr pe amândouă în viitor.

Fun fact: în această toamnă m-am întâlnit două pritene de-ale mele pe care nu le-am văzut de aproape un an și ambele fost foarte impresionate de cum îmi arată pielea acum. La acel moment, foloseam deja majoritatea produselor de mai sus (cu excepția vitaminei C) și sunt sigură că acestea au fost cauza unor rezultate atât de bune.

 

Ați încercat careva din produsele pe care le-am menționat mai sus? V-au plăcut?

Care au fost produsele voastre preferate în 2017?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s